Zdrowy zamiennik czipsów

Czipsy są przed wszystkim tłuste, co czyni je kalorycznymi, do podjadania można pokroić w cienkie plasterki surowe warzywa jak kalarepkę, korzeń marchewki, pietruszki, selera korzeniowego, buraka ćwikłowego, jako, że marchewki i buraki są słodkie, a selery i pietruszki mają intensywny smak nie trzeba ich przyprawiać.
Składniki:
średni burak ok. 6 cm średnicy
średnia marchew ok. 15cm długości
średnia pietruszka, jak marchew, 
średni seler jak burak
średnia kalarepka jak buraki i seler
Warzywa kroimy w cienkie paseczki. Z naci pietruszki, kalarepy i marchwi można zrobić dip. Oderwane liście marchwi, kalarepy i pietruszki miksujemy z ząbkiem czosnku, łyżeczką oliwy i miodu, ząbkiem czosnku i sokiem z cytryny, polewamy nim sałatkę. Można jeść jak czipsy.

Komentarze

Popularne posty