Kolorowe lody

 W związku z klimatyczną wiosną:

Czerwone: miska truskawek, miska wyłuskanych czereśni i wiśni, miska czerwonych porzeczek, owoce miksujemy, wlewamy do pojemników po jogurtach, przykrywamy przylegającą folią, zamrażamy

Pomarańczowe: 4 pomarańcze, 4 brzoskwinie, 4 morele, kroimy, pozbawiamy nasion i pestek, miksujemy, wlewamy do opakowań po jogurtach, zabezpieczamy górę folią i zamrażamy

Żółte: dwa duże melony, ananas, miska białych porzeczek, duże owoce kroimy, miksujemy, wlewamy do opakowań po jogurtach i zabezpieczamy folią, mrozimy

Zielone: 4 kiwi, miska zielonego agrestu i winogron, kiwi kroimy, można rozdrobnić mniejsze owoce, miksujemy je i jak wyżej

Niebieskie: miska jagód i borówek, miksujemy, zamrażamy w pudełkach po jogurtach zabezpieczonych folią

Fioletowe: winogrona, czarne porzeczki, miksujemy i zamrażamy jak wyżej

Można dowolnie dodawać i odejmować owoce, można pomieszać je z mlekiem, jogurtem naturalnym, bananami, dodać miód lub cukier. Lody z samych owoców są niskokaloryczne i przyjazne diabetykom.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty